Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

U susret velikom Koncertu narodnih igara i pjesama u organizaciji Ambasade Republike Bugarske u BiH i Grada Zenice

0

Veliki Koncert narodnih igara i pjesama u organizaciji Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Grada Zenice će biti održan u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u petak, 26. maja sa početkom u 18 sati.

Povodom nastupajućeg koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je danas održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali ambasadorica Republike Bugarske, Njena ekselencija Avgustina Cvetkova-Karabaševa, gradonačelnik Grada Zenice gospodin Fuad Kasumović i saradnica za odnose s javnošću BNP Zenica Merima Handanović.

Na održanoj konferenciji za medije, Njena ekselencija Avgustina Cvetkova-Karabaševa je izrazila osobito zadovoljstvo usljed nastupajućeg koncerta, te radost zbog posjete Zenici, te realiziranja ovog koncerta. Ambasadorica je naglasila da ansambl koji nam dolazi iz Sofije je Ansambl „Vangeloff“, koji će zajedno sa zeničkim ansamblima učestvovati u koncertu koji je i natjecateljskog karaktera.

Gradonačelnik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo usljed realizirane saradnje, te naglasio da je Grad Zenica uvijek otvoren za nove saradnje i realizacije dobrih projekata koji su od koristi za Grad i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon održane konferencije za medije, delegacija je obišla zgradu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koja je jedna od najljepših teatarskih zdanja moderne arhitekture u Bosni i Hercegovini.

Share.

About Author

Leave A Reply