Veliki Koncert narodnih igara i pjesama u organizaciji Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Grada Zenice će biti održan u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u petak, 26. maja sa početkom u 18 sati.

Povodom nastupajućeg koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je danas održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali ambasadorica Republike Bugarske, Njena ekselencija Avgustina Cvetkova-Karabaševa, gradonačelnik Grada Zenice gospodin Fuad Kasumović i saradnica za odnose s javnošću BNP Zenica Merima Handanović.

Na održanoj konferenciji za medije, Njena ekselencija Avgustina Cvetkova-Karabaševa je izrazila osobito zadovoljstvo usljed nastupajućeg koncerta, te radost zbog posjete Zenici, te realiziranja ovog koncerta. Ambasadorica je naglasila da ansambl koji nam dolazi iz Sofije je Ansambl „Vangeloff“, koji će zajedno sa zeničkim ansamblima učestvovati u koncertu koji je i natjecateljskog karaktera.

Gradonačelnik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo usljed realizirane saradnje, te naglasio da je Grad Zenica uvijek otvoren za nove saradnje i realizacije dobrih projekata koji su od koristi za Grad i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon održane konferencije za medije, delegacija je obišla zgradu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koja je jedna od najljepših teatarskih zdanja moderne arhitekture u Bosni i Hercegovini.

Prethodni članakVaš mix: predstavljamo Oliver Stančević aka Ollie Stance
Naredni članakReizdanje “Apokalipse”
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here