Dokumentarac o čuvenom njemačkom producentu Connyju Planku doživjet će svoju premijeru 17. augusta na Cologne Music festivalu.

‘Conny Plank: The Potential of Noise’ ispričat će priču o neopjevanom heroju ‘krautrocka’, avangardne muzike koja se stvarala u Njemačkoj od konca 60-ih pa sve do ranih 80-ih godina prošlog stoljeća. Plank je karijeru počeo kao tonac Marlene Dietrich, a u svom je studiju producirao prva četiri albuma Kraftwerka, sve albume Neu!, zatim albume bendova Cluster, Harmonia, Guru Guru, Ash Ra Tempel i drugih. Njegov je rad imao velikog utjecaja i na Briana Ena i Davida Bowieja prilikom snimanja albuma ‘Low’ i ‘Heroes’. U 80-ima su njegove usluge koristili Ultravox, Eurythmics, Echo&the Bunnymen, Killing Joke i drugi poznati britanski, ali i njemački post-punk i new wave sastavi.

Film o Planku, koji je preminuo prije 30 godina, nastao je u produkciji Sugar Town Filmproduktion GmbH & Co., KG and Seneschall Film, Cine plus Filmproduktion GmbH, Zischlermann filmproduktion GmbH, WDR i ARTE.

Izvor: soundguardian.com

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here