Uspješne žene! Šta pomislite kada vidite neku uspješnu ženu? Najverovatnije vam prvo prođe kroz glavu kako je sretna i zadovoljna, a vi niste. Šta to imaju uspješne žene što ostale nemaju? Da li ste se nekada u povezivanju sreće i uspjeha zapitali da li su one sretne zato što su uspješne ili su uspješne zato što su sretne? Sve odgovore na postavljena oitanja o uspješnim ženama dala nam je 8.3.2018. godine Emina Sinanović.

Emina je mlada pjevačica svdaha pored toga i aktivistica. Emina je prva godina Filozofskog fakulteta, odsjek za Njemački jezik I književnost, članica je udruženja Naša djeca. Za nju kao mladu osobu TRUD je recept za sve ono je postigla do svoje 19 godine a nada se da ce tako nastaviti. U toku našeg razgovora pomenula je sve organizacije i takmičenja u kojima je prisustvovala i pokazala da je zaista ona uspješna djevojka.

A kada smo govorile na temu uspješne zene pomenule smo 8. mart kao važnost dana žene i da li je poseban? Eminin odgovor na ovo pitanje je bio: “To je običan dan kao i svaki drugi jer se žena voli 365 dana u godini, a ne samo taj.”

Na kraju naseg druzenja Emina nas je počastila i jednom sevdalinkom “Razbolje se šimšir lis” i počastila sve slušaoce svojim glasom. Sevdah je Eminina druga ljubav pored porodice i njenog momka. U ovom izdanju emisije Youth can pokazali smo Vam da postoje pozitivni primjeri uspješnih djevojaka, a ukoliko vi smatrate da ste uspješna žena ili djevojka slobodno nam se obratite jer smo tu uvijek za Vas.

Tekst napisala: Lejla Komarac

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here