Večeras, 22.09.2018. godine, muzičku magiju u Pivnici Libertas vrte ADOT i rezident večeri RA1N u 21:00 sat.

Savjetujemo vam da dođete ranije kako ne biste ostali bez stola ili pak plesnog podija, jer iz subote u subotu sve više ljubitelja ove muzike posjećuje elevation subotnje dešavanje. HINT: U dnu članka pogledajte kratki video večeri kada su vrtili Dynnotik i Ra1n.

Da je izlazak subotom u Pivnicu Libertas postao “glavno mjesto izlaska subotom” za sve ljubitelje elektronske muzike, pokazala je činjenica same posjećenosti. Iz subote u subotu, traži se stol više. Zenica konačno ima kvalitetno organizovane elektro noći.

Adot večeras gostuje u sklopu projekta Plus One, koji ima za cilj podršku i promociju elektronske muzike, kako neafirmisanih tako i afirmisanih DJ – eva i producenata.

Šta su neki od DJ – eva koji su nastupali u sklopu projekta Plus One, rekli o domaćinima elektro noći, Elevation ekipi, čitajte u nastavku.

Dynnotik: Zenica je odnedavno postala bogatija za još jednu ekipu koja organizuje jako dobre partije u Pivnici Libertas.

VDRN: Kao i sve interesantne stvari u životu, spontano. Zadesio sam se u Libertasu nakon mnogo godina i iznenadio se kad sam vidio jednu pozitivnu atmosferu i upitao prijatelja otkud to ovdje i ko to radi. Bio sam iznenađen malo drukčijem pristupu zvuku, nisu išli linijom manjem otpora i igrali na „sigurno“ nego sam po prvi put nakon dosta vremena čuo nešto svježe, drugačije. Mislim da se to može izroditi u jednu jako lijepu priču, a to je ono što treba Zenici i Bosni i Hercegovini.

BosniaK – BSNK: Smatram da je ovo jedan od najperspektivnijih projekata u našoj zemlji u kojoj će mnogi DJ- evi iz regiona dobiti priliku da se predstave publici.

Davor B.: Nakon dosta vremena zahvaljujući momcima iz Elevation organizacije Zenica se opet probudila kad je u pitanju clubbing.

Fedja KnajdlKada sam čuo da je mlada ekipa entuzijasta pokrenula clubbing u Zenici bio sam od prvog momenta oduševljen idejom. Serijal žurki, imena PLUS ONE, je odlična ideja gdje će uz rezidenta, DJ Ra1n-a, svake subote gostovati po jedan DJ kako iz BiH tako i iz regiona. Biti dio ove priče je lijep osjećaj. 

Schicksal: Elevation ekipa je nešto novo što je trenutno u trendingu i samo se nadam da će odigrati pametno i da će se ovaj pokret održati u životu. 

Marlon Bright: Elevation ekipa je super, mladi momci kreativci sa istom idejom i ciljem, momci koji gaje ljubav prema elektronskoj muzici i tom načinu života. Mislim da svaki rad i trud na ovako oskudnoj muzičkoj sceni može ostaviti osjetan dojam. Malo je ljudi koji slušaju elektronsku muziku, a pod tim mislim i da redovno posjećuju evente, a pogotovo one starijih generacija, pa iz tog razloga mislim da je cilj da se mlađe generacije animiraju i upoznaju sa elektronskom muzikom u našem gradu dobar.

Pogledajte kratki video elektronskih noći u Pivnici Libertas. Snimljeno, 08.09.2018. godine. Vrte Dynnotik i RA1N.

O Elevation događajima možete slušati u emisiji POZITIVA sa Pozitivkom na 88,5 fm koja se emituje svakog utorka od 19:00 do 21:00 sat ili putem ovog portala klikom na “nerviraj me” u donjem desnom uglu. 🙂

Pivnica Libertas nalazi se na adresi Školska 10, Zenica. Ukoliko do sada niste otkrili čari Pivnice Libertas u nastavku vas provodimo kroz istu. Kliknite OVDJE za virtuelni obilazak Libertasa, a u subotu okupite ekipu pa dođite i zaplešite.

Prethodni članakPremijerna izvedba predstave „Bure baruta“ oduševila zeničku publiku
Naredni članakPahuljica
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here