Pozivaju se pozorišne kuće, ansambli i ostale organizacione forme profesionalne pozorišne produkcije iz Bosne i Hercegovine i inozemstva da prijave predstave rađene u njihovoj produkciji ili koprodukciji za učešće u glavnom takmičarskom programu XVII festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018. koji će se održati u periodu od 05. do 12. maja 2018. godine u Zenici, BiH.

Bosansko narodno pozorište Zenica, kao organizator i realizator festivala, za ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji u okviru glavnog takmičarskog programa festivala preuzima obavezu subvencioniranja dijela troškova putovanja. Sa pozorištima sa kojima BNP Zenica ima potpisane ugovore i sporazume o saradnji i redovnoj razmjeni repertoarskih predstava, festivalske izvedbe mogu se realizirati i u okviru tog oblika saradnje.

Svim gostujućim ansamblima će biti pružena tehničko-tehnološka i produkciona podrška u pripremi i realizaciji adaptacione probe i festivalske izvedbe predstave, a u odnosu na produkcijske i tehničko-tehnološke mogućnosti.

Više o propozicijama učešća na festivalu možete pronaći na stranici BNP Zenica. Prijavni list za učešće također možete pronaći na stranici.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here