Preko 400 posjetilaca uživalo u noći koja se rijetko sreće u Zenici. Edo Maajka, Frenkie i Dj Soul uz domaće snage žarili i palili u sklopu radioaktivne fundraising kampanje.

Ovakve nastupe ne doživljavamo jako često i bilo je stvarno super imati ovakvu publiku isped sebe. Respect za publiku! – Frenkie

Večeras, 14.04.2018. godine, publici su se po prvi put predstavili i beatboxeri Egzil i Tonbe, koji su svojim nastupom započeli radioaktivnu kampanju. Za mlade beatboxere ovo je bilo ispunjenje sna, koji su izjavili kako su zahvalni Activeu što pruža mladima priliku i prostor kako bi pokazali šta umiju i mogu.

Pored beatboxera domaće snage večeras su predstavljali Zlatan Karić i Golden Blow koji su svojim nastupom priremili i užarili atmosferu, a koju su Edo Maajka, Frenkie i DJ Soul doveli do usijanja.

Uvijek ću se odazvati na kampanje radija Active, zato što je to radio koji je najpozitivniji radio. OVo je najpozitivnija kampanja trenutno u našem gradu, ali i državi jer je ovo jedini community radio omladinske vrste koji promiče pozitivan i kvalitetan sadržaj. – Zlatan Karić

Radio „Active“  je neprofitni, nekomercijalni i nepolitički – sva sredstva za funkcionisanje radija se osiguravaju kroz projekte i donacije. Ovakav vid finansiranja nije dovoljan da bi se realizovao optimalan rad kojem težimo. Zbog toga smo se odlučili na organizovanje FUNDRAISING KAMPANJA. Program  kampanje će biti realiziran na nakoliko lokacija u Zenici, koje za mlade imaju poseban značaj, a svojim tehničkim i prostornim kapacitetima odgovaraju potrebama sadržaja.

Radio predstavlja ideju oko koje se svakodnevno okupljaju djeca i mladi – ideju koja znači širenje glasa najmlađih u društvu, razvijanje kritičnog razmišljanja i promovisanje edukativnog i zabavnog sadržaja. Radio „Active“ je prvi community radio – onaj medij koji djeluje u službi zajednice. Trenutno program radija uređuje i vodi oko 30 djece i mladih, koji realizuju 68 emisija mjesečno. Na ovaj način, medij pruža priliku mladima da budu aktivni, kreativni i kritični. Ovo je jedan od rijetkih primjera gdje djeca i mladi nisu samo pasivni sudionici u medijima, nego i aktivni stvaraoci sadržaja. Medij je usmjeren na edukativni i zabavni sadržaj – bez političkih tema i senzacionalizma.

Prethodni članakPredstava “Mravko Travko” u Sarajevu
Naredni članakIT Girls obilježavaju Međunarodni dan djevojaka u IKT-u
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here