Društvene mreže, njihove dobre i loše strane su predmet proučavanja mnogih znanstvenih djela koja daju relevantne odgovore na pitanja koja se najčešće postavljaju kada se bavimo utjecajem društvenih mreža na svakodnevni život.

Početkom 21. stoljeća društvene mreže se počinju masovno koristiti i postaju neizostavan dio svakodnevnog života. U umreženom svijetu, u kojem živimo, život postaje nezamisliv bez upotrebe društvenih mreža. One pružaju širok spektar metodoloških alata pomoću kojih možemo opisati mnoge procese u društvu i samo egzistiranje ljudi u savremenom svijetu. Međutim, ova tema je neiscrpna za raprave koje se tiču otuđenja mladih u modernom dobu, te veliki broj štetnih posljedica koje izazivaju društvene mreže.

U emisiji Zenica-Niš calling koja se bavi edukativnim temama, razgovaramo o društvenim mrežama. Mladi iz Zenice i Niša u ovoj emisiji odgovaru na pitanja: Da li smo usamljeni u gomili, da li nas društvene mreže anesteziraju kao socijalna bića, koje su njihove pozitivne strane i da li nam društvene mreže mogu donijeti korisne stvari za posao i karijeru?

Koliko nas društvene mreže spajaju ili razdvajaju, razgovaramo 09.01. u prvoj ovogodinšnjoj emisiji Zenica – Niš calling sa početkom u u 18:30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here