Ove godine po prvi put i u Zenici se održava globalno poznata utrka „Wings for life World Run“, koja će se održati u nedjelju 06. maja na Kamberovića polju u 13,00 sati.

Sportska istorija još uvijek nije zabilježila sličan događaj, utrku u kojoj učestvuje cijeli svijet. Profesionalci, rekreativci, amateri, poznati i manje poznati, svi u istoj misiji – pomoći u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine. Zato, vjerovatno i ne postoji utrka koja više inspiriše.

Wings for Life World Run utrka nema ciljnu liniju na koju smo navikli niti precizno određenu distancu.Takmičari trče za one koji ne mogu, trče za ljude koji imaju povredu kičmene moždine i željno iščekuju da medicina pronađe lijek i omogući im da se dignu iz invalidskih kolica pa se sve startnine ulažu u istraživanje za pronalazak lijeka.Obzirom da je nama najbliža utrka u Zadru rasprodana, a iz nekog razloga ipak niste u mogućnosti putovati do Beča, u BiH također možete trčati ispred virtuelnog presretačkog vozila uz mobilni uređaj i Wings for Life World Run aplikaciju. Želite trčati sami ili u grupi, na vama je da odlučite.

Kotizacija za učešće u ovoj utrci na svjetskom nivou je 10€, a sva prikupljena sredstva biti će preusmjerena za istraživanja u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine.

***SVE DETALJNE INFORMACIJE MOŽETE NAĆI NA FB EVENTU I KOD KONTAKT OSOBA ZA WFL WORLD RUN – ZENICA***

Pokrenite se za one koji ne mogu!!!
***WINGS FOR LIFE WORLD RUN BOSNA I HERCEGOVINA***

Link fb event-a: https://www.facebook.com/events/1520453861415455/

Trčimo za one koji to ne mogu – https://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/

Ove godine u Bosni i Hercegovini, WFL trčimo u četiri grada, pored Zenice to su Sarajevo, Mostar i Tuzla.

Da bi ste istrčali WFL u Zenici više informacija o samom učešću i prijavi možete pronaći na linku ispod i slobodno kontaktirati osobe koje su zadužene za organizaciju ove utrke u našem gradu.

Zenica – https://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/app-run-zenica/

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here