U organizaciji planinarskog društva ˝Čolan˝, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave, u subotu 3. februara  2018. godine bit će održana pješačka manifestacija ˝Svi na Čolan-svi u prirodu˝. Polazak autobusima planiran je u 9 sati sa platoa ispred arene, do društvenog doma u Brizniku, nakon čega slijedi pješačenje do Čolana koji se nalazi na 1.044 metra nadmorske visine. Za sve učesnike obezbjeđeni su čaj, kafa i ručak.

Povratak autobusa najavljen je za 16 sati iz Briznika, a prevoz je u oba smijera besplatan.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednik Planinarskog društva “Čolan”, Sinan Gluhić, pozvali su sve građane da dođu u što većem broju, te da jedan dan provedu u prirodi i na čistom zraku, uz neizostavno druženje i zabavu. Naglasili su da očekuju veliki odziv učesnika, što iz grada što iz sela Babinskog sliva, koji će tokom dvosatnog pješačenja imati priliku da se upoznaju sa svim prirodnim ljepotama ovog kraja.

Prethodni članakKamberovića polje – srce Zenice
Naredni članakDecibel spremio novu poslasticu: REGAL 17.02.2018. u Sarajevu!
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here