Izvor: www.zeda.ba

Almen Kurtagić (50) iz Zenice, pravnik koji je radni vijek proveo baveći se trgovinom i administracijom, u petoj deceniji života odlučio se za jedan veliki zaokret i otklon od svega do tada mu sigurnog, poznatog i uobičajenog.

Danas se Almen bavi fotografijom u koju je zaljubljenih još od vremena crno-bijele fotografije, ručno razvijanih filmova i manuelnih fotoaparata. Pravila i vještine učio je od starih majstora fotografije koji više nisu među živima.
-„Fotografijom se bavim preko 30 godina.  Za sada mi je ovo hobi, ali bih žarko želio da preraste u posao, jer sam nezaposlen i jako dugo sam na BIROu za zapošljavanje, a i ratni sam veteran“ – rekao je Almen otkrivši nam i svoje zanimanje za 3D modeliranje i 3D animaciju posljednjim nekoliko godina.
-„Uz velika odricanja kupio sam opremu i instalirao je u svojoj kući. Velika podrška su mi porodica i prijatelji. Samouk sam i sve sam radim“ – naglasio je Almen te istakao:
-„Moja prednost je u tome što uvijek guram nekako naprijed i tražim neke nove stvari“ – rekao je Almen čije radove možete pogledati na LINK ili na Facebook stranici Almen Kurta ili putem Linkedin profila klikom na LINK kao i putem Twitter profila klikom OVDJE.

Neke od 3D animacija pogledajte klikom
OVDJE 
OVJDE 2 i
OVDJE 3.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here