Proljeće je na pragu i pruža idealnu priliku da se bacimo u zagrljaj Zenici, zagrljaj koji vidiš tamo, sa svog prozora, u najudaljenijoj vidnoj liniji, liniji koja dijeli Zemlju i Nebo. Horizonti tvog grada zovu tebe i tvoje gojzerice da se protegnete iz zimskog sna, da pluća natopiš planinskim svježim zrakom, umiješ se prvim proljetnim suncem i postaneš dio priče „Zenički Horizonti 2017“.

Učestvuj u četiri zeničke priče koje su ti pripremili Sjever, Istok, Zapad i Jug, a prelistaćeš ih kroz četiri proljetne nedjelje, poručuju organizatori.

Projekat će se ove godine realizovati sa određenim izmjenama u rutama i to kako slijedi:

  1. ISTOK (26.03.2017) | Mošćanica, Čolan, Klopačke stijene, Hamida.
  2. ZAPAD (02.04.2017) | Orahovica, dom Lisac, Bukovica, Zmajevac, Zenica
  3. JUG (09.04.2017) | Putiš, Gornja Zenica, Volovska glava, Zenica.
  4. SJEVER (16.04.2017) | Sebuje, Plane, Kraljevine, Smetovi, Zenica.

Shvati da ti je neopozivo pravo da istražuješ i da pronalaziš više od ponuđenog. Proširi svoje Horizonte i teži ka prirodnim prostorima svog grada koje ćeš obogatiti svojim prisustvom i misaonošću.

I ovog proljeća zajedno rastemo, Grade ja i ti,
Isto plavo nebo pokloniće nam stih, dodaju organizatori.

Prethodni članakEVS: Poziv za jednogodišnje volontiranje u Belgiji
Naredni članakPROGRAMSKA ŠEMA RADIJA ACTIVE
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here