Večeras će u Pivnici Libertas nastupati bend “Mary Jane’s Little Drum” sa početkom u 21:00 sat. Sebe opisuju kao “žanrovski neopredjeljeni, mahom “od silvane do nirvane” mada se vuče na funk rock akustik sa kristalnim vokalima do 14 oktava…minimum”.

Bend je nastao spajanjem dvije grupe kao posljedica odlaska bubnjara iz Mary Jane trio sastava i gitariste iz benda Mali Bubanj. Ishod je još uvijek nepoznat, ali je svirka dobra i napreduje u svakom pogledu.

Bend “Mary Jane’s Little Drum” čine:
– Cobra (vokal, gitara,bass gitara)
– Ćure (akustična gitara, vokal)
– Sale (mali bubanj,perkusije)
– Triva (bass gitara, saksofon, bekvokal)

Emisija Pozitiva i Pozitivka i ovaj put prate event, a o ovom bendu poslušajte više u emisiji u utorak, 30.10.2018. godine, od 18:00 do 20:00 sati na 88,5 fm. Pored toga više informacija o “Mary Jane’s Little Drum” uskoro pročitajte na radiyoaktivnom portalu.
Fotografija preuzeta sa fb stranice benda.
Prethodni članakRadiYoaktivci sa gostima proslavili Dan umjetnika i tjestenine!
Naredni članakDa li su mediji postali globalno selo?
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here