Dragi mladići, djevojke, školarci, opasni i oni koji to nisu, Zeničani i Zeničanke, djeco, omladino, stari, ljudi, zaljubljeni (pronađite se gdje god vam odgovara)

želim da vam nakon svakakvih gluposti i trash-a po internetu skrenem pažnju na nešto, što zaslužuje na medijskom nebu da bude viđeno, i što će svi podržati (nadam se, jer je kul).

Prije godinu dana, nekoliko mladih iz Zenice je otišlo malo iza zeničkih brda- u Sarajevo. Tamo su treningom postali vršnjačkim edukatorima i edukatoricama. Kaže, oformili smo nešto. BMK.

Kad sam prvi put čula za to “BMK”, malo mi bilo čudno. Jer eto, nisam baš očekivala da se iza BMK krije “Budi Muško Klub”, jer svi pomisle na nešto drugo. Čula sam i za #budimuškokupikondom. Nisam baš znala o čemu se radi. I tu je sve stalo. Do danas.

Kažu, Zenica grad tišine. Kažu, nema ni svirki, nemaju mladi gdje izać, nemaju stariji gdje sjest, nema se gdje hodat, nema ničeg zanimljivog. Okej, ali morate tražiti na pravom mjestu, da biste vidjeli šta želite.

Tražite na adresi Maršala Tita 22. Tu se već neko vrijeme dešavaju tako kul stvari. Od debate i diskusija i partyja i dobre muzike i sastanaka djece i putovanja, do koncerta Ede Maajke, Marchela i ne znam koga već. Imamo i Radiyo.


Uglavnom, hoću da vam kažem da imamo još nešto, baš taj Budi Muško Klub. Zapratite @budimuskoklubzenica na Instagramu i lajkujte Budi Musko Klub – Zenica, kako biste vidjeli šta se to kuha još.

Promovisanje zdravog, druženja, nova upoznavanja, diskusije na razne teme i mnogo evenata nas čeka. Jedan event se održava uskoro… Pratite nas, a možda se i sami priključite. Sigurno da budete htjeli.

Cilj kluba je da mladi uzrasta od 13 do 19 godina izgrade stavove i ponašanja kojim doprinose rodnoj ravnopravnosti u društvu, ne birajući i ne prihvatajući nasilno ponašanje usmjereno protiv vršnjaka ili osoba ženskog roda.

A prije tog, za sve dodatne informacije i pitanja, ukoliko ih imate, pošaljite mejl na [email protected].

Od zeničkog Budi Muško Kluba ćete vidjeti razna dešavanja… Stay tuned.

🙂

Divan dan svima želim

Budi muško!

Emina

😉

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here