20., 21. i 22. septembra, Udruženje “Naša djeca” Zenica postalo je, pored raznih aktivnosti tog vikenda, bogatije za jednu aktivnost, i to za BMK.

Budi Muško Klub (BMK) je aktivnost projekta Inicijativa mladića, koja okuplja djecu i mlade kako bi podigli svijest javnosti o zdravim životnim navikama, životu protiv nasilja te o poželjnim I primjerenim ponašanjima u društvu, te postoji u mnogim gradovima u Bosni i Heregovini, uključujući Banja Luku, Tuzlu i Brčko.

4 člana iz svakog navedenog grada bili su dio eventa Udruženja i Budi Muško Kluba, te su na svoj način obilježili zvaničan početak rada zeničkog Budi Muško Kluba.

U okviru Fundraisinga prvog bh community radija ( Radiyo “Active” Zenica – 88.5FM), Budi Muško Klub je imao i svoje mjesto. Na koncertu Marchela Budi Muško Klub je imao svoj štand, na kojem je dijelio informacije o početku djelovanja Budi Muško Kluba te dijelili poruke publici u sali:

Budi faca tako što ćeš stati ispred i braniti je pred svima.   #bmk

Lijepa riječ ne košta ništa, a puno znači, dok ružna ostavlja posljedice.   #bmk

Razgovor, ne svađa!    #bmk

Ti si jak onoliko, koliko je ona sretna.   #bmk

Nasilje ne može.   #bmk

Njen osmijeh je tvoja odgovornost.   #bmk

Budi Muško, misli na oboje!     #bmk

Budi Muško, ne budi Pegla!    #bmk

Budi Muško, ne misli samo na sebe!    #bmk

Budi Muško, iako si žensko.    #bmk

Svaka žena je muškarac.   #bmk

Bolan, obriši prašinu, nije teško.   #bmk

Budi Muško, kupi joj burek!   #bmk

Iskoristi mladost prije starosti, Budi Muško.   #bmk

Život, gdje prestajem ja,  gdje počinješ ti.    #bmk

Ljubav je smisao života.   #bmk

Više grli, manje brini.   #bmk

Tri dana druženja je bilo sasvim dovoljno da se oformi jedan klub zdravog života u Zenici, a bilo nedovoljno za druženja i poznanstva koja su stekli članovi i članice Kluba, jer nakon aktivnosti niko nije htio da ide kući.

Budi Muško Klub je zvanično dio našeg grada. A svi mladi su dobrodošli!

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, koji je podržava Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here