Po peti put zaredom, Zenica će biti glavni grad dječijeg filma i druženja u BiH. Centar zbivanja biće i ovaj put jedinstveni objekat Family centra “Ekran”, a druženje, igra, zabava, edukacija i pozitivna energija iz “Ekrana” slat će se, po prvi put, čak deset dana krajem oktobra i početkom novembra u sve dijelove države BiH.

 

Kad je grupa entuzijasta prije pet godina pokrenula priču DFF-a, u gradu u kojem je znatno jeftinije, isplativije, praktičnije i “prikladnije” kritikovati i obezvrijediti sve što je novo, pozitivno, vjerovao sam da će energija koju mali, ali odabrani tim “Ekrana” ima, biti dovoljna da, poput “Spužva Boba” upije želju i potrebu mališana da, bar na par sati, otputuju u svijet junaka sa velikog platna, a da to ne bude “samo gledanje” na ekranu.

Zato su im pripremljene interaktivne radionice, nagradne igre, muzika, ples, druženje, upoznavanje… Zato dolaze iz različitih sredina, od onih koje bi cjelokupne mogle stati u Family centar, pa do velikih gradova koji i pored broja mališana nemaju sličan program, čak ni u pokušaju – Adnan Džonlić, prijatelj i saradnik festivala

Priča o DFF-u postala je jedinstvena priča ove vrste u BiH. Ove godine desetodnevno druženje podrazumjevat će čak 90 filmskih projekcija 22 filmska naslova i predstavljat će najveće slično okupljanje mladih, te jedini dječiji filmski festival u državi.

Ipak, DFF je puno puno više od prikazivanja filmova. Uz omiljene likove iz crtića, uz radionice ispred i u Family centru, dokumentarce, crtiće i igrane sadržaje, crteže, slikovnice, knjige, 2D i 3D prikazivanja naslova po nesumnjivo najpovoljnijim cijenama ulaznica u regionu.

Dobro nam došli u glavni grad dječijeg filma u BiH. Uživajte u svim pripremljenim sadržajima i dođite nam opet. Vrata DFF-a i “Ekrana” za vas su uvijek otvorena.

U nastavku pogledajte raspored filmova:

ZENICA- GLAVNI GRAD DJEČIJEG FILMA 
Multiplex Ekran, 29.10 – 07.11.2018.
23 filma, 8 premijera, 80 kino projekcija

Informacije preuzete sa: https://www.facebook.com/DjecijiFilmFestival/

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here