Elektro nota emisija je koja se razvila iz moje želje da podržim elektro scenu u sa akcentom na promoviranje mladih DJ-eva i producenata. Kako muzika nema granica, emisija će pratiti i razne festivale, elektro noći u Zenici, ali isto tako i u drugim gradovima BiH, ali i van BiH. 

U ovoj emisiji govorimo o afirmisanim i neafirmisanim DJ-evima i producentima, koji će imati priliku da surađuju, upoznaju se i uče jedni od drugih, a sve u cilju stvaranja što ljepših nota. Imaćete priliku slušati setove od dva sata u svakoj emisiji.

Emisiju Elektro nota slušajte svakog petka od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm na RadiYo Active-u.

U prvoj emisiji koja se emitira 07.12.2018. godine predstavljam Zeničanku Aidu Sivac scenskog imena Acid Avisa ili 41D4. U nastavku pročitajte i naš “notni” razgovor.

Predstavlja se u narednim crticama: Ja sam Aida S. poznatija kao Acid Avisa ili 41D4. Smatram se kućnim DJ ili ti imam osnovnu opremu za miksanje. Područje mog djelovanja su društvene mreže Facebook, Soundcloud i YouTube. Svakako da težim nastupanju u klubovima i na događajima. 

Aida se počela baviti DJ-ingom 2014. godine tako što je miksala smješne intervjue sa beatovima ili trakama. DJ-ing je zainteresova iz razloga što je počela slušati trake i zanimalo je kako da ih uklopi u jednu cjelinu.
Ono što je inspiriše i vodi kroz svijet elektro muzike je geeralno ljubav prema muzici, a pored toga i kontrola nad zvukom u svrhu zabave. Do sada je nastupala na privatnim partijima za prijatelje, kako to u samom početku uvijek i biva. Najčešće vrti acid, raw i industrial techno.

Kakav utisak želite ostaviti na svoje slušaoce i kako biste voljeli da Vas publika vidi i pamti?

  • Želim da ‘ga daju’ haha. Želim da uživaju, plešu i upamte me kao nekog ko je prepoznao sebe u svemu tome i zbog toga odlučio da treba to raditi.

Šta je po Vama najvažnije kod puštanja jednog seta?

  • Unijeti sebe i opustiti se koliko je moguće. Pratiti ljude kojima se svira kako bi se osjetila energija i djelovalo u pravcu nje.

Vaš savjet za one koji žele kročiti u svijet DJ – inga i jednog dana vrtiti svoje setove, šta trebaju imati na umu?

  • Da ne trebaju odustajati, niti stidjeti se biti drugačiji. Polako samo, do Berlina haha.

Po Vašem mišljenju kakva je elektro scena u BiH? 

  • Pokazatelj neplodnosti ove države za elektronsku muziku je i količina klubova u kojima se ista sluša. Tako na primjer u Sarajevu imate dva kluba u koje možete otići kao ljubitelj takve muzike, pri tom su oba kluba orjentisana većinom na ‘komercijalnije’ stilove poput tech i progressive house-a, dakle ograničeni ste. Kao ljubitelj komercijalne folk muzike imate preko četiri kluba u koja možete otići. Tako da su i publika i DJ-evi u suštini underground u glavnom gradu BiH.

Pri tome moram pohvaliti Decibel iz Sarajeva kao organizatora događaja u posljednjih godinu dana sa izuzetno zadovoljavajućim odabirom DJ-eva. U Zenici bih pohvalila mladu organizaciju Elevation, a u Tuzli dobro poznati New Sound.

Kako unaprijediti elektronsku scenu u našoj državi?

  • Mislim da bi se trebao povećati angažman domaćih DJ-eva na društvenim mrežama, a svakako i pružiti prilika novim DJ-evima. Takođe, primjećujem kako mnogi DJ-evi nemaju dovoljno autentičnosti već idu logikom kako se treba držati provjerenih stvari. Fali nam više iskrenosti, a i srčanosti.

Aidin set imate priliku slušati u petak 07.12.2018. godine od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm ili putem ovog portala, klik na link. 🙂

Prethodni članakPeto izdanje časopisa SMIŠLJAM je smišljeno
Naredni članakNa mladima svijet ostaje
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here