Elektro nota emisija je koja se razvila iz moje želje da podržim elektro scenu, a srećom radiyoaktivni talasi pružaju eter za ovakvo nešto. U ovoj emisiji govorimo o afirmisanim i neafirmisanim DJ-evima i producentima, koji će imati priliku da surađuju, upoznaju se i uče jedni od drugih, a sve u cilju stvaranja što ljepših nota. Imaćete priliku slušati setove od dva sata u svakoj emisiji.

Emisiju Elektro nota slušajte svakog petka od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm na RadiYo Active-u.

U petak, 14.12.2018. godine, imate priliku čuti Zeničanina Benjamina Bajramovića scenskog imena RA1N.

U nastavku pročitajte kako je RA1N od sviranja rock muzike, zatim puštanja muzike na afteru dočekao momenat da vrti svoje setove širom BiH, ali i van BiH. Pored toga, svoj put u elektronskoj muzici krunisao je i nastupima na Lunar Festivalu u Zenici i La La Land festivalu u Hrvatskoj. Sve ovo dovodi i do momenta kada sa dugarima pokreće ELEVATION, koji su zaslužni što se Zenica u posljednjim mjesecima probudila po pitanju događaja ove vrste. 

Kao da gore navedeno nije dovoljno, RA1N će u skorije vrijeme početi i sa održavanjem radionica DJ-inga i produkcije gdje će mladi moći da savladaju osnove DJ tehnike i da se upoznaju sa opremom, da bi poslije toga mogli samostalno da nastave svoje muzičko odnosno DJ obrazovanje.

  • Po Vašem mišljenju kakva je elektro scena u BiH?

Scena elektronske muzike u BiH je u posljednje vrijeme u značajnom porastu. Svake sedmice ima nekoliko događaja, kako velikih, tako i manjih. Publika se uglavnom budi, a što je najbitnije i mlađa raja počinje da gaji ljubav prema elektronskoj muzici što mislim da je jako bitna stavka u održanju scene u budućnosti.

  • Kako unaprijediti elektronsku scenu u našoj državi?

Nekoliko je koraka potrebno da bi se održala scena, a samim tim i napredovala. Potrebno je privući mlađu publiku. Potrebno je da grad i država konačno shvate da su mladima potrebna mjesta za ples i uživanje, a da to ne bude tabu tema i na kraju je potrebno da se svi maksimalno uključe kroz svoju društvenu zajednicu i kroz omladinske pokrete i da zahtijevaju promjene.

Ono što ja lično radim za unapređenje naše scene je što pokrećem radionicu DJ-inga i produkcije gdje će mladi moći da savladaju osnove DJ tehnike i da se upoznaju sa opremom, da bi poslije toga mogli samostalno da nastave svoje muzičko odnosno DJ obrazovanje.

Također učestvujem u projektu Elevation i Lunar clubnights kao rezident DJ gdje održavamo evente već nekoliko mjeseci, što se pokazala kao veoma uspješna priča u našem gradu. U sklopu tog projekta nam 22.12.2018. godine dolaze i prvi strani DJ-evi, a to su naše komšije iz Srbije Sugar Lobby i Nemanja Godjevac, također jako uspješni DJ-evi u regiji.

  • Šta Vas inspiriše i vodi kroz svijet elektro muzike?

Ono što me u posljednje vrijeme najviše inspiriše su naši eventi u Libertasu, gdje sam kao rezident ugostio mnogo imena sa BiH scene i s njima stvorio nezaboravne trenutke, a sudeći po odzivu publike i njima se jako dopada ta priča i svakodnevno dobijam poruke podrške što mi jako prija i tjera me da nastavim još jače i ozbiljnije.

Benjamin najčešće pušta melodični techno, progressive i deep zavisno od situacije, momenta odnosno osjećaja u tim trenutcima. Do sada je nastupao u mnogo klubova, te nekokoliko festivala od kojih izdvaja Lunar festival u Zenici, La La Land festival u Hrvatskoj, zatim nastupe u klubu Trezor i Silver and Smoke u Sarajevu, Jazz i Libertas u Zenici, Bunt u Tuzli.

  • Kakav utisak želite ostaviti na svoje slušaoce i kako biste voljeli da Vas publika vidi i pamti?

Utisak koji se trudim da napravim u svojim setovima je osjećanje ljubavi, sreće, nadrealnih momenata za sve prisutne i naravno beskrajnog plesa.

  • Šta je po Vama najvažnije kod puštanja jednog seta?

Po meni je najvažnije da set ima neku priču, početak, sredinu i kraj i jako često forsiram takav stil puštanja.

U petak, 14.12.2018. godine od 21:00 do 23:00 sata slušamo Elektro notu sa RA1N-om.

U prvoj emisiji koja se emitirala 07.12.2018. godine predstavila sam Zeničanku Aidu Sivac scenskog imena Acid Avisa ili 41D4. Klikni OVDJE i pročitaj razgovor. 🙂 

Želite da i Vaš set zavrtimo na radiyoaktivnim talasima? Javite se na e-mail: emisija.pozitiva@gmail.com

Prethodni članakPrednovogodišnji bazar kreativaca u Zenici
Naredni članakBarijere koje jedno dijete dijele od znanja
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here