Elektro nota emisija je koja se razvila iz želje da podržim elektro scenu, a srećom radiyoaktivni talasi pružaju eter za ovakvo nešto. U ovoj emisiji govorimo o afirmisanim i neafirmisanim DJ-evima i producentima, koji će imati priliku da surađuju, upoznaju se i uče jedni od drugih, a sve u cilju stvaranja što ljepših nota. Imaćete priliku slušati setove od dva sata u svakoj emisiji.

Emisiju Elektro nota slušajte svakog petka od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm na RadiYo Active-u. Prethodna dva petka imali ste priliku uiti setove Aide Sivac aka Acid Avisa i Benjamina Bajramovića aka Ra1n.

U večerašnjoj emisiji, 21.12.2018. godine, predstavljamo još jednog Zeničanina Refika Telalovića elektro imena Refa T koji se DJ – ingom počeo baviti sasvim slučajno.

Kako je za Elektro notu Refa izjavio prije nekih godinu dana njegov brat kupio je sebi kontroler kojem Refa nije mogao da odoli, te tada počinje elektro putovanje u kojem je on do sada nastupao u većini gradova u BiH, a najčešće u Zenici, Banjaluci i Tuzli.

Za elektronsku muziku ističe kako je specifična po tome što je njena publika konstantno aktivna, tačnije kako se pleše od početka do kraja, nema tuge, samo ljubav i smijeh.

U ovih godinu dana, mogu reći da sam prezadovoljan brojem svojih nastupa. Pored Zenice, gdje se najčešće pojavljujem, raja iz Tuzle i Banja Luke je imala nekoliko puta priliku da pleše sa mnom. Nadam se da će imati još više prilika u narednom periodu. – Refa T

  • Na pitanje šta najčešće vrti i kako bi želio da publika doživi njegove setove, ali i šta ne voli kod DJ – eva odgovara:

Elektronska muzika ima “mali milion žanrova” i sviram dobre trake bilo kojeg žanra, ali na kraju, progressive mi je broj jedan. Ples i osmijeh su mi jedna od najvažnijih stavki kod DJ- a, tako da želim da me raja pamti po tome. Trudim se da nabacim osmijeh na lice publike.
Ne volim kada DJ-evi mnogo “vozaju”. U svojim setovima se trudim da ne bude tako, da raja ne stoji po 2-3 minute i čeka da se nešto desi. 

  • Savjet za sve one koji žele da se bave DJ – ingom:

Ko želi da se bavi DJ – ingom, mora da uživa u ovoj vrsti muzike. Ukoliko želite da budete DJ samo da biste nešto zaradili – nemojte molim vas. 

Refin set imate priliku slušati u petak, 21.12.2018. godine od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm ili putem ovog portala, klik na link. 🙂

Želite da i Vaš set zavrtimo na radiyoaktivnim talasima? Javite se na e-mail: emisija.pozitiva@gmail.com

Prethodni članakEtikete su za odjeću!
Naredni članakDo kada ćemo trpiti zagađenje?
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here