Ovogodišnji Fresh Wave Festival posjetio je rekordan broj posjetilaca kojima se na četiri festivalske bine predstavio i rekordan broj izvođača.

Tokom tri festivalska dana 7. izdanja Nektar Fresh Wave Festivala zabilježen je rekordan broj posjetilaca iz više od 30 zemalja, a na Main, Massive, Energy i Magic Garden bini predstavilo se više od 80 izvođača.

Najisčekivaniji nastupi bili su oni rezervisani za najveće zvijezde festivala na najvećoj festivalskoj Main bini.

Julian Jewel, Monika Kruse, Mladen Tomić pa potom drugo veče uz Sandera Van Doorna i Ofenbach do nastupa prve zvijezde festivala Borisa Brejche nizali su se setovi elektronske muzike koji nikoga nisu ostavljali ravnodušnim, a pogotovo ne ovogodišnju publiku festivala koja je stvorila gotovo vanzemaljski dobru atmosferu i objeručke prigrlila svemir, koji je u tri festivalska dana iznad tvrđave Kastel bio obojen bojama Fresh Wave Festivala!

Publika je uživala i na Massive bini gdje su nastupali DJ Woodie, LTJ Bukem, Edo Majka, Who See, Straight Jackin, Irie FM i drugi, a iskonski underground zvuk dominirao je Energy binom na kojoj su se publici izneđu ostalih predstavili DJ Boris, Oxia, Joma Maja, Siniša Tamamović i Marko Vuković.

Posebna delikatesa ili bolje reći srce ovogodišnjeg izdanja Nektar Fresh Wave festivala bila je Magic Garden bina na kojoj je uz spektakularno buđenje nedjeljnog dana i sjajan nastup Nebs Jack-a pred velikim brojem posjetilaca, 12. avgusta, tačno u podne spustila zavjesa na do sada najposjećenije izdanje Nektar Fresh Wave Festivala u Banja Luci!

Prethodni članakPromocija knjige „Stambol u Mostaru“
Naredni članakLog out
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here