Otvorenje samostalne izložbe “Šetnja kroz snove” slikarice i grafičke dizajnerice Nataše Vukadin biće upriličeno u prostoru kultnog Street Cafea u Zenici  u subotu 27. oktobra 2018. u 19:00 sati. „Šetnja kroz snove“ je njena IV samostalna izložba.

„Umjetnička djela Nataše Vukadin su kontinuitet spontane privlačnosti. Ispreplitanje i igra, koja se u njenom stvaranju odvija na stranama estetike, modernizma, tradicije, grafičkog dizajna i apstrakcije, začinjene njenom očiglednom predanošću svijetu jakih, ali senzibilnih kolorita, doprinosi harmoniji promatračke okoline i upečatljivom fokusiranju na detalje njenih djela. U isto vrijeme, u njenim djelima se prepoznaje organizacioni talent za povezivanja detalja i kolažnih različitosti u jednu funkcionalnu cjelinu.“, kaže organizator Hari Maslić.

Nataša Vukadin je do sada učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi  i 30 internacionalnih i domaćih likovnih kolonija. Učestvovala je na 5 bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Izlagala je u Turskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Do 2016. god. je bila sekretar Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline- ULUSD. Član je upravnog odbora ULUSD-a. Bila je član organizacijskog odbora. I. i II. Iternacionalne likovne kolonije- Bugojno. Predsjednica I. i II. likovnog konkursa za djecu Osnovnih škola na području Bugojna 2013 i 2014. Glavna organizatorica “Izložbe Uskopaljskih umjetnika” u sklopu festivala “XVI., XVII., XVIII. i XX.USKOPALJSKE JESENI” u Uskoplju.

Izložba je nastavak projekta “Color your live” koji u saradnji sa agencijom MerisCon ART iz Frankfurta promoviše kulturu i umjetnost Bosne I Hercegovine.

U realizaciji izložbe učestvuju poznati umjetnici Hiba Alajbegović-Mustafić iz Sarajeva, te Milenko Šećerović i Hilmo Kahrić-Hils iz Zenice.

Otvorenje će uljepšati brojni gosti iz svijeta kulture i umjetnosti, a za ugodnu atmosferu brinuće se virtuoz na akustičnoj gitari Arsenije Torlaković.

Prethodni članakInfo sesija o dodjeli malih grantova u sklopu projekta RHRF
Naredni članakMajčinstvo nije jedino zanimanje žena
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here