Pozitivka Vam u svom stilu donosi priču sa muzičarima u rubrici „Muziciraj se“ koju prenosi osim kroz eter, tako i u tipkanje. Red je za priču i razgovor sa BruhUuhu bendom iz Zenice. Ne postoje tako dugo, ali svojim pjesmama već izazivaju reakcije publike. Da li ste slušali BruhUuhu, ako niste onda je “Dance” isvrsna prilika da počnete. Nakon prvijenca „Trust“ BruhUuhu predstavio svoju drugu pjesmu „Dance“ za koju je spot radio Eldar Muhić, baš kao i za prvijenac. BruhUuhu nastaje 2018. godine kao rezultat dugogodišnje saradnje i komunikacije članova benda. Radi se o muzičarima sa različitim pogledima na muziku i njeno izvođenje, što se odražava i u njihovim pjesmama. Svaka pjesma zasebna je cjelina u kojoj se prožima nekoliliko žanrova. U suštini, BruhUuhu je bend koji stvara autorsku muziku, u kojoj najviše uživaju članovi benda, objašnjava vokal i gitarista benda BruhUuhu, Ernad Bihorac. Izričaj BruhUuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, elektrom i drugim srodnim žanrovima, pa još uvijek ne možemo sami sebe svrstati ni u jedan žanr. Publika, koja je jedini pravi kritičar, će svakako naš izričaj svrstavati u različite žanrove, napominje Bihorac. U spotu se pored članova benda pojavljuju: Adna Hasanić, Amila Heralić, Asja Kadić, Amar Čerim, Abas Hamzi, Dario Kustura, te breakdanceri Seyo Grahić i Mika Grahić. Muziku, tekst i aranžman je uradio bend, a produkcija pjesme je urađena u „StudiYo Active Zenica“ sa producentom Nerminom Bihorcem, dok je mastering realizovan u MK Mastering studiju. U nastavku možete poslušati pjesmu “Dance” koja je nastala u mjesecu oktobru 2018. godine, u mjesecu “izbora”, možda je i to poveznica koja se krije u tekstu same pjesme. “We only know that politics destroys a healthy mind…we don’t know why, we only know that politics destroys a healthy mind”
https://www.youtube.com/watch?v=ab2shWaan38
Još crtica o bendu i pjesmama: Spomenuli smo kako bend nastaje 2018. godine, a publici se predstavljaju sa pjesmom „Trust“, a nakon toga stiže i „Dance“. Radi se o energičnim pjesmama koje slušaoca pokreću. Ukoliko se osvrnemo na tekstove samih pjesama možemo reći da se radi o pjesmama kroz koje se prožima politika i politička situacija. Šta se desi kada se muzika i politika iskombinuju sa bendom koji se poigrava rockom, industrijalom, elektrom govore i vizualizacija samih video spotova ovih pjesama. Da li se radi o mladom čovjeku, koji je prema analizama najviše isključen iz ovog bh. društva, ili je tu tek onako, interpretira se različito. O tome govore i iz benda te poručuju kako žele ostaviti taj prazan prostor u kojem će publika na svoj način prezentovati njihove pjesme, bez da autori nameću svoje viđenje. Zanimljivo je čuti kako će se odraziti na publiku. Iz benda poručuju gdje možete čuti više njihovih pjesama: Sa objavom spota za pjesmu Dance, to su dvije koje smo plasirali u javnost, ali putem storiya na instagramu povremeno iz studija objavljujeme segmente ostalih pjesama, pa eto pozivam citaoce da prate nas rad i na nasim oficijalnim stranicama na instagramu i facebooku. Sastav BruhUuhu čine: Ernad Bihorac – vokal/ gitara Semir Solo – Udaraljke/vocal Nermin Bihorac – DJ Duško Kostić – Bubnjevi, te novi, pridruženi član Dalibor Ivandić – Bass
Prethodni članakPosjetite Art Kvart u Zenici
Naredni članakPOZITIVA: Priča sa Sunday Stories i spot “Dišem!
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here