Premijerno prikazivanje filma “Nevidljivi dijelovi nas” održati će se u petak, 25.01.2019. u 19:00h, u prostorijama pivnice The Brew&Co, na adresi Kranjčevićeva 18, Sarajevo.

Alma Mujanović, Aldin Vrškić, Sabiha Kapetanović i Vlatka Lučić, u sklopu svog HiA „Action projekta”, bave se temom mentalnog zdravlja u BiH kroz razgovor s mladim osobama i stručnjacima. Iako su poteškoće s mentalnim zdravljem sve češći problem u društvu, ovoj temi se daje malo pažnje u javnom diskursu.

S ciljem da se pokrene razgovor i mentalne poteškoće detabuiziraju, snimili su kratki film u kojem njihovi sugovornici dijele svoje priče, iskustva i savjete.

Pored rada na dokumentarcu ovaj tim je realizovao i panel diskusiju o mentalnom zdravlju koja se održala u Zenici i radionicu primijenjenog teatra “Pronaći sebe kroz pokret i dodir” koja se realizovala u Sarajevu.

Važno je napomenuti da će nakon prikazivanja filma biti upriličena otvorena diskusija gdje će prisutni imati priliku da razgovaraju o filmu, ali i generalno o stanju mentalnog zdravlja kod mladih.

Nakon Sarajeva, film će biti prikazan i u Zenici i Mostaru, a o terminima će javnost biti naknadno obaviještena.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here