Poštovani predstavnici medija,

Iako nam nije navika da koristimo ovaj način komunikacije sa bilo kime od učesnika u bosanskohercegovačkom fudbalu (Nogometni/Fudbalski savez BiH, klubovi BH Telecom PL,igrači ali i Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini), ovaj put smo morali da se očitujemo o navodima dvojice igrača NK Čelik koji su jutros plasirani u medije.

Riječ je o dva igrača, koji su profesionalno angažovani u NK Čelik, i to Stefan Udovičić te Hanan Adilović.

Naime, tačno je da se na ovu dvojicu igrača ne računa da budu u prvih 20 igrača u predstojećim utakmicama, ali isto tako je tačno da je obojici igrača omogućeno neometano treniranje sa omladinskim pogonom, te da imaju sve uvjete za izvršavanje svojih radnih obaveza.  Razlog njihovog netreniranja sa prvim timom NK Čelik je taj što su obojica prekršili odredbe Pravilnika o radu te Disciplinskog pravilnika kluba, pa samim time su uslijedile i sankcije radi kršenja istih.

Informacija koju očito niti mediji niti zastupnici ovih igrača nisu plasirali, jeste ta da je klub za oba pomenuta igrača našao klubove u kojima bi isti bili angažovani prema Ugovoru o posudbi te bi igrači, samim time, nastavili sa aktivnim nastupima u prvenstvenim utakmicama. Pomenuti igrači su odbili tu ponudu, te nastavili trenirati sa omladinskim pogonom NK Čelik.

Sa druge strane, smatramo neprofesionalnim ovaj način plasiranja informacija u javnost,a da predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH nisu obavili razgovor sa direktorom ili trenerom NK Čelik, te dobili uvid u kompletnu situaciju kada je riječ o ova dva igrača.

NK Čelik je ove sezone krenuo sa ozbiljnim pristupom i radom te nećemo dozvoliti nipodaštavanje pravila ponašanja i rada u klubu. Medijima, ali i svima onima koji su zaista zainteresovani za istinite informacije kada se radi o bilo čemu što je direktno vezano za NK Čelik, vrata kluba su uvijek otvorena.

NK Čelik je bio veliki klub, te ćemo ga transparentnim poslovanjem i odnosom sa svim našim uposlenicima, igračima, poslovnim saradnicima i prijateljima kluba, i vratiti tamo gdje mu je mjesto.

Srdačan pozdrav.

 

NK “ČELIK” Zenica

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here