Ovog puta za naš portal govorila je Azra Šarić, koja se već od malih nogu bavi pjevanjem. Međutim, od šestog razreda je tek shvatila koliko je zapravo zavoljela pjevanje i odlučila da joj to bude glavna skretnica u životu:
Pa, uvijek sam od malena pjevala sa sestrom i na priredbama. Ali tek od šestog razreda sam se baš zaljubila u pjevanje. U pjevanju mi pomaže nastavnik muzičkog, Armin, i ars centar. I da njih nije bilo,  sigurno ne bih ovako daleko dogurala.

 

Pored pjevačkih sposobnosti, otkrila nam je da svira instrument ukulele:
Osim pjevanja naravno i sviram, jer dan bez ukuleleta i pjesme ne bi bio dan ”- rekla je sa osmijehom.

A šta ju je navelo da svira ukulele pročitajte u nastavku:
Ukulele sviram više od jedne godine. Gledajući ”America’s got talent”, vidjela sam djevojčicu Grace Vanderwall, koja je svirala taj instrument. Meni je to bilo veoma interesantno, jer nikada prije nisam vidjela ukulele. Pretražila sam razne stranice da vidim da li se oni uopšte može naručiti u našoj zemlji. I srećom bilo je. Tako sam počela svirati.

Azra je također rekla da ukulele nije uveliko zahtjevan instrument, no iako je manji ne znači da ga je lakše svirati, jer se od gitare razlikuje samo za dvije žice.

Na pitanje ko joj je bio uzor nije se suzdržavala ponovo reći Grace:
Uzor mi je Grace Vanderwaal, jer da nje nije bilo, nikada ne bih ni znala za ukulele niti se ovoliko posvetila muzici kao sada.
Odmah je spomenula i svoj omiljeni nastup:
Moj apsolutno omiljeni nastup je bio u pozorištu sa Ars centrom. Tu sam se prvi put predstavila sa ukuleletom. Bilo je apsolutno čarobno.

Naša Azra je također odlučila da zakorači na Youtube scenu, te je objavila svoj prvi cover.
Pjesmu koju je otpjevala bila je Light the sky od Grace Vanderwaal, naglašavši
da joj je to i omiljena pjesma.

Za Radio Active poručila je da se borimo za svoje snove i zračimo samo pozitivno.

Tekst napisala Jasmina Horić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here