Hit komedijom „Državni lopov“ sinoć je pred više od 400 posjetitelja zatvoren III međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra.

Ove godine publici se predstavilo ukupno 6 predstava i to 4 predstave za odrasle i dvije za djecu. Ovogodišnji festival pod sloganom „Ove godine ljeto počinje 02. jula“, otvorila je predstava „Savršen kroj“ Sarajevskog ratnog teatra i UG „Scena“ u režiji Jasmina Durakovića, a u kojoj igraju Admir Glamočak i Sead Pandur. Drugu noć festivala publika je uživala u višestruko nagrađivanoj predstavi „Trg ratnika“ Pozorišta mladih Sarajevo u režiji Dine Mustafića, a u kojoj igraju Mario Drmać i Belma Lindze Kurt.

Treća noć festivala bila je rezervisana za predstavu „A šta ćemo sad?“, u produkciji Yugoart-a i Pozorišta „Slavija“ Beograd, koja je nastala po motivima priče Branka Đurića. Tekst i režiju potpisuje Erol Kadić, a uloge ostvaruju Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi.

Četvrta i peta noć festivala su bile podređene najmlađoj publici, pa je tako realizovan KIDS PROGRAM, igraonice, radionice i druženje sa maskotama omiljenih animiranih likova, nakon čega su najmlađi uživali u predstavama „Potraga za konačištem“ i mjuziklu za djecu „Pepeljuga“. Kids program festivala izmamio je osmijeh na lice ne samo najmlađoj publici nego i svima onima koji su se na trenutak poželjeli vratiti u najljepše doba, ispunjeno igrom i bajkom.

Bajka je nastavljena i posljednju noć festivala kada je festival zatvorila hit komedija „Državni lopov“ u produkciji Studio Teatra, a u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Više od 400 posjetitelja je uživalo u komediji koju je pogledalo više 80 hiljada gledatelja i za koju se uvijek traži ulaznica više.

Ljetne večeri Studio Teatra 2019. završene su uz kišu i ovacije publike nakon čega se direktor festivala, Nusmir Muharemović, zahvalio kako prisutnima, tako i svima onima koji su pomogli prilikom realizacije jedinog teatarskog festivala na otvorenom u BiH, uz obećanje da će direkcija festivala ubrzo početi sa pripremama za Ljetne večeri Studio Teatra 2020. s ciljem realizacije što kvalitetnijeg teatarskog programa za sve one koji uživaju i osjećaju Ljetne večeri Studio Teatra.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here